Ammos a fost creat in Crama Histria, din Cabernet Sauvignon si Feteasca Neagra. Strugurii culesi in ladite si selectati foarte atent au fost vinificati dupa tehnologia vinurilor albe – presare lejera si fara macerare peliculara, fermentati controlat la 16-17 grade. Dupa fermentare, pentru un plus de complexitate, vinul a fost tinut pe drojdia fina timp de 4 luni.
Rezultatul e un vin rosé sec, cu o tarie alcoolica de 13.5 grade, cu aspect limpede si luminos, de culoare roz relativ intens, cu nuante de grena, care nu necesita decantarea.
Mirosul lui e intens fructat si condimentat de note florale, iar gustul, de aciditate relativ medie, de grepfruit rosu si pomelo.
Un rosé plin de prospetime, care poate acoperi o diversitate de preparate culinare: fructele de mare, pestele, preparatele mediteraneene usoare, cele din carne de porc, pui sau curcan. La desert poate fi servit cu salate de fructe preparate din fructe proaspete ca mango, pepene galben, caise sau piersici neinsiropate.
La cerere
La cerere
La cerere
La cerere